آموزش نصب انواع لوستر
لوستر از جملۀ ضروریترین و به صرفهترین وسایل تأمین نور و روشنایی در سالنهای بزرگ، راهروها و راه پلههاست که امروزه نیز انواع مدرن آن در تزئینات خانگی و طراحی دکوراسیون داخلی به شدت مورد اقبال قرار گرفته است. اغلب در مراکز و فروشگاههای فروش لوستر و دیگر تزئینات روشنایی، نماینده و نصاب در اختیار مشتریان قرار گرفته و یا معرفی میشود. با این وجود شاید لازم باشد لوسترهایتان را به خانهای دیگر جابجا کرده، یا اینکه برای تمیزکاری یا تعمیرات خانه بخواهید آن را جدا کنید و یا حتی اینکه بخواهید برای صرفهجویی در هزینه و هر دلیل دیگری، خودتان نسبت به نصب آن اقدام کنید. در این نوشته در کنار هم آموزش نصب لوستر را میخوانیم.
ایمنی کار
در شروع کار آموزش نصب لوستر نکات ایمنی را چک و بررسی کنید. اصطلاحاً اول ایمنی بعد کارT ابتدای کار لازم است فیوز برق را قطع کنید تا با خیال راحت به نصب بپردازید. ضمن اینکه به وسیلۀ فازمتر حتماً برق موجود در کابلهای لخت را چک کنید. حتماً از چارپایۀ مناسب و عایق و با ارتفاع متناسب استفاده کنید. معمولاً وزن لوسترها در حدود پنج تا ده کیلوگرم است و برای نصب لوسترهای سبک بر روی سقفهای کاذب میتوان از رول پلاک و یا پیچ استفاده کرد.
بهتر است برای سوراخ کردن سقف، بصورت مایل و اریب اقدام شود تا رول پلاکها به راحتی از جا درنیاید. اگر سقف اتاق خواب، پذیرایی یا… از نوع سقف کاذب نیست، لازم است که شما از رول بولت هایی که در بازار موجوداست استفاده کنید. این رول بولت ها در اندازههای مختلف در بازار وجود دارد و هر چه لوستر شما سنگینتر باشد، باید از رول بولت های بزرگتری استفاده کنید. نحوه نصب آنها هم به این صورت است که ابتدا با دریل سقف را سوراخ کنید طوری که رول بولت با یک فشار خیلی کم داخل سوراخ قرار گیرد. آنگاه قسمت چنگک مانند آن را با انبردست آن قدر بچرخانید که پرههای رول بولت در سقف باز شود و کاملاً محکم شود.
مراحل نصب لوستر تک پل (یک کلیده)
- در صورتی که از قبل لوستری بر روی سقف سوار بوده است، آن را از کابل جدا کرده و پایین میآورید. ارتفاع دلخواه و متناسب را برآورد کرده و در صورتی که ارتفاع سقف کوتاه بود، از زنجیرۀ لوستر کم کرده و حتی گاه به زنجیرهای آن بیفزایید. و کار نصب را ادامه دهید.
- با استفاده از رول بوت، پیچ پروانه آب، پیچ و رول پلاک و یا حتی جوش دادن قلاب و زنجیر به تیر آهن سقف، نگه دارندهای مطمئن را ایجاد کرده و حال لوستر را به قلاب پیچ شده به سقف آویزان کرده و سپس به اتصال سیمهای لوستر و سیمهای برق سقف بپردازید.
- در این مرحله ممکن است بخواهیم لوستر را به هر کدام از دو صورت یک پل و دو پل وصل کنیم. پس برای اتصال سیمها لازم است از ترمینال برق استفاده کنید. در نصب لوستر یک پل، یک کلید یک پل بطور همزمان باعث روشن شدن همۀ لامپهای لوستر میشود. معمولاً در مواردی که تعداد کمی لامپ بر روی لوستر سوار است، بهتر است از کلید یک پل استفاده شود. لوستر یک پل نصب سادهتری دارد و باید یک ترمینال دوتایی در اختیار داشته باشید. در سقف دو رشته سیم فاز و نول (بدون برق) وجود دارد و تنها لازم است کابل فاز برق به کابل فاز لوستر و نول لوستر را به نول سقف وصل کرده و سپس با استفاده از چسب برق روی آن را پوشش دهید.
آموزش نصب لوستر دوپل (دو کلیده)
در لوسترهای دو پل که در مواقع وجود شاخهها و لامپهای زیاد کاربرد دارد، نیمی از لامپها با یک کلید و نیم دیگر با کلید دیگر روشن میشوند.
- برای نصب لوسترهای یک ترمینال سه تایی لازم دارید. از سقف سه سیم شامل دو فاز و یک سیم نول وجود دارد. سیم نول به رنگ آبی و سیمهای فاز به رنگ قرمز است. حال سیمهای فاز لوستر را به سیمهای فاز موجود در سقف و سیم نول سقف و لوستر را نیز به هم وصل کنید.
- لوسترها داری قطعات جدا شوندۀ کریستالی و بلوری هستند که به وسیله قلاب به هم دیگر و تنۀ اصلی متصل شده و به راحتی جدا میشوند. پس بهتر است این قسمتها و همچنین حبابها را جدا کرده و در پایان نصب لوستر، آنها را دوباره سر جایشان قرار دهید.
- اکنون برای پوشاندن سیمهای برق سقف و سیمهای خود لوستر، کلاهک پوشاننده زنگوله مانند لوستر را بالا آورده و به سقف بچسبانید و برای استقرار آن پیچهای آن را ببندید تا زیبایی و ظرافت کار به خوبی به چشم بیاید. سپس قطعات جدا کرده شامل کریستالها، حبابها و لامپها را با احتیاط و به آرامی در جاهای مخصوص خود وصل کنید.
- در پایان کار فیوز برق را وصل کرده و با اطمینان از گذراندن درست مراحل نصب، کلید را بزنید و لامپها را روشن کنید. در صورتی که برخی از لامپها روشن نشدند. سفت بود آنها را بررسی کنید و با تست لامپها، از سالم بودنشان اطمینان پیدا کنید. اگر باز هم با مشکل مواجه شدید، سعی کنید مراحل گذرانده را مرور کرده تا به عیب کار برسید.
با وجود اینکه شاید برخیها ترجیح دهند که کارهای فنی منزل مانند نصب لوستر را شخصاً انجام دهند، اما در مواردی وجود یک نصاب حرفهای لازم و ضروریست. مثلاً هنگامی که وزن لوستر بالا باشد، صرفِ سوراخ کردن سقف کاذب برای نگهداری وزن لوستر کفایت نمیکند و لازم است به لایۀ بالای سقف کاذب متصل شود و در صورتی که قلاب لوستر از قبل وجود نداشته باشد، لازم است که یک تکه آهن درون سقف جایگذاری و جوش داده شود. نصب قلاب در سقف به خصوص وقتی لوستر بسیار سنگین باشد، نکاتی دارد. در ساختمانهای نوساز یک زنجیر به تیر آهن سقف جوش داده میشود و از آن برای نصب لوستر استفاده میشود. اگر از قبل این امکان در نظر گرفته نشده، کار دشوار میشود که همه و همه شما را مجاب خواهد کرد برای اطمینان بیشتر از نصابهای حرفه کمک بگیرید.
آموزش نصب لوسترهای کنترلی LED-SMD
برای نصب لوسترهای پیشرفتۀ کنترلی موسوم به LED-SMD نیز ابتدا لازم است به ارزیابی و برآورد سقف بپردازیم و به تناسب آن، از ابزار استفاده کنیم. برای یک سقف معمولی به دریل، پیچ، روپلاک، فازمتر، انبردست و پیچ گوشتی نیاز داریم. در سقفهای کاذب میتوان پیچهای پروانهای را جایگزین پیچ و روپلاک کرد.
نکته دیگر که در آموزش نصب لوستر آل ای دی ضروری است، این است که در هنگام وصل سیم برق لوستر حتماً باید برق را از ورودی منزل و از فیوز اصلی قطع کنید. چون لامپهای بیمحافظ SMD به دلیل خطر وجود برخورد با میلههای رسانای آلومینیومی به شدت سلامت جان شما را تهدید میکنند که ممکن است باعث خسارات جبران نا پذیری شود.
- به سراغ لوستر میرویم برچسبهای خشگیر را از روی سینی استیل لوستر جدا کنید.
- پلیت که در پشت سینی تعبیه شده است را بر روی سقف نصب میکنیم، این قدم اول است. اکنون بر روی چهار طرف پلیت، زنجیرهای آن را سوار کرده و به قلاب روی سقف متصل کنید تا باعث شود به فاصلۀ کمی از سقف و بدون تماس قرار بگیرد.
- چهار طرف پلیت روی و بر روی شیارهای آن، چهار سوراخ ایجاد کرده و به وسیلۀ پیچ و روپلاک، پلیت لوستر را بر آن سوار کنید.
- پس از نصب پلیت با استفاده از نقشۀ آموزش نصب لوستر در کارتن، آن را خارج کرده، میلههای آلومینیومی و یا کریستالی را بر روی آن وصل کنید. برای این کار از حلقههای کلید مانند درون کارتن استفاده کرده و میلهها را وارد حلقه کنید و بعد از سوار کردن میلهها، آنها را روی سینی سوار کنید. اگر بجای میلههای الومینیومی از میلههای کریستالی در محصول استفاده شده بود، ضروری است که پس از نصب سینی بر روی پلیت نسبت به سوار کردن میلهها اقدام کنید.
- در پشت سینی تمامی سیمها از قبل متصل شدهاند و تنها دو سیم ماندۀ مشکی و قرمز که ورودی برق لوستر هستند را باید به برق درون سقف وصل کنید. سیم قرمز موجود همان سیم فاز است که به سیم فاز درون سقف وصل میشود و سیم مشکی نول نیز به سیم نول سقف. ضمن اینکه در هنگام نصب قبل از تماس دست با سیمها بوسیلۀ فازمتر، فاز و نول سیمها را بررسی کنید.
- حالا زمان وصل کردن کریستالهای لوستر رسیده است برای این کار کریستالها را به ریسههای بافته شده شبیه تسبیح وصل میکرده و سپس آن را به سینی استیل نصب شده روی سقف وصل میکنیم.
اکنون کار تمام شده است و لازم است با وصل مجدد فیوز برق نسبت به بررسی کارکرد درست لوستر اقدام کنید و همانند لوسترهای ساده، در صورت بروز مشکل، مراحل گذرانده رو مرور کنید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.